Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij zijn onderweg om een Herenboerderij te realiseren. Een eigen boerderij waarmee we grip willen krijgen op wat we eten. Samen met jou willen we dit avontuur aan en ervaring opdoen rondom ‘samen duurzaam voedsel produceren’.

Omdat we misschien nog niet op alle individuele vragen een exact antwoord kunnen geven, hebben we hiernaast veelgestelde vragen en de antwoorden op een rijtje gezet. De lijst wordt regelmatig van een update voorzien.

Voor meer informatie kun je ook het filmpje bekijken, opgenomen op de reeds bestaande Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel.

Of maak kennis met Herenboerin Janneke en Herenboer Douwe in onderstaande video’s.

 

 

  • Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf. Een coöperatie van 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een boer in dienst die exclusief voor hen, het eten produceert dat ze willen. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, uien en vlees van runderen, varkens en kippen. Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en voedt circa 500 mensen. De boerderij in Utrecht pacht 10 hectare omdat er gebruik gemaakt wordt van de runderen van de bestaande boerderij. Daarnaast probeert de coöperatie in De Bilt om met twee deeltijd (0,8 FTE) boeren te gaan werken. Daarmee wordt de boerderij robuuster en kan er op de boerderij beter aan de wensen van de leden tegemoet gekomen worden.