Skip to content

Wat

Wat

Wij gaan een goed georganiseerde boerderij opzetten, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een ervaren boer zal verantwoordelijk zijn voor het werk op de boerderij.

In Boxtel bestaat reeds en Herenboerderij die volop in bedrijf is. bekijk het onderstaande filmpje. In minder dan 2 minuten krijg je een aardige indruk van de enorme variatie aan gewassen en dieren op de Herenboerderij in Boxtel; van hennen en hanen tot fruitteelt, tuinbouw, runderen en varkens. En dat alles op minder dan 20 hectare en voor niet minder dan (uiteindelijk) 500 mensen.

Spreekt het beeld van Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel je aan? De Herenboerderij in De Bilt krijgt een vergelijkbare opzet. Deze Herenboerderij gaat op 10 hectare groente en fruit produceren. Het krijgt eieren van onze eigen kippen en zullen varkens en kippen gaan houden. Die 10 hectare wordt gepacht van de boerderij Nieuw Bureveld. Deze laatste zal in eerste instantie het rundvlees aan de leden van de Herenboerderij gaan leveren.  Wellicht dat de Herenboerderij in de toekomst meer hectares gaat pachten en de runderen in eigen beheer gaat houden.


Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.

Of lees nog veel meer over herenboerderijen op de website van Herenboeren Nederland.