Wie zijn wij?
Het bestuur, de kartrekkers en de boeren van Herenboeren Nieuw
Bureveld stellen zich graag voor.
De boeren van Nieuw Bureveld
Mick van Reem,
boer
Ik ben recent gestart als boer en ik heb ontzettend veel zin om transparant, gezond en duurzaam voedsel te gaan produceren voor de Herenboerderij! Ik heb een achtergrond als bioloog met focus op landbouw en zo’n vier jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Herenboeren. Ik was direct verkocht: dit is het antwoord op alle landbouwproblemen!
Na mijn afstuderen ben ik even werkzaam geweest bij de universiteit en vervolgens ben ik de advieswereld ingegaan, maar hoe meer organisaties ik vanbinnen zag, hoe meer ik naar Herenboeren toegetrokken werd.
Dus toen de eerste kartrekkers in Utrecht bij elkaar kwamen heb ik mij direct aangesloten en mij ook meteen voor de opleiding biologisch-dynamische teelt bij landbouwschool Warmonderhof aangemeld. Dus al moet ik nog veel leren, ik heb enorm veel zin in het avontuur.
Renée ten Holder, boer
Samenwerken met een groep mensen en buiten zijn daar word ik enthousiast van. Daarom ben ik heel blij dat ik nu mede-herenboer ben op boerderij Nieuw Bureveld. Ik heb heel veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.
Afgelopen jaren heb ik met veel plezier op biodynamische zorgboerderijen gewerkt en ik hoop deze ervaringen mee te nemen. Weet wat je eet en waar je voedsel vandaan komt, zijn belangrijke aspecten voor mij. Samen voedsel verbouwen verbindt en daarnee maken we de Nieuw Bureveld een stukje mooier. Zorgdragen voor een goede en natuurlijke balans, in de bodem, bij planten, dieren en in de natuur zijn hiervoor de basis. Bij Herenboeren komt dit allemaal samen. Tot ziens op de boerderij!
Het bestuur van Nieuw Bureveld
Bram Veldhuis, voorzitter
Voor het eerst kennis gemaakt met Herenboeren in Boxtel al heel lang geleden, toen nog een zaadje dat nog niet geplant was. Ondertussen begaan met het Herenboeren virus omdat het belangrijk is dat we weten waar ons voedsel vandaan komt en wij onze drie kinderen dat ook graag willen meegeven. Vanuit mijn rol in Utrecht ook als coach actief voor andere Herenboeren initiatieven in het land. Samen kom je verder. Naast het werk voor Herenboeren realiseer ik met OnzeAuto aan het delen van elektrische auto’s in warme kring. Een cooperatief dier in hart en nieren dus!
Joost Notenboom, penningmeester
Het idee om in een nieuwe stad actief te werken aan de oprichting van een dergelijk mooi initiatief — welke de combinatie maakt tussen lokale voedselproductie en sociale connectiviteit — terwijl ook nog eens positief bij te dragen aan grote thema’s zoals klimaatverandering, biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid, spreekt mij zeer aan.
Met name ook vanwege de mogelijkheid om straks met mijn jonge gezin een plek te hebben waar wij met zijn allen onze handen vies kunnen maken, en van elkaar kunnen leren. Naast mijn rol in het bestuur werk ik voornamelijk aan de verduurzaming van de financiële sector.
Coen Blomsma, secretaris
Utrecht is een van de meest milieubewuste steden van Nederland. Ik ben daar inwoner van. Mijn schoonzus is lid van Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel. Het kon dan ook niet anders dan dat het idee rees om in Utrecht ook een natuur-inclusieve, coöperatieve boerderij te gaan opzetten. Het voeden van een groeiende wereldbevolking met oog voor biodiversiteit en voor beheersing van klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Maar wat is er mooier dan daar samen op lokaal niveau invulling aan te geven!
Jan Bos,
bestuurslid
Opa en Oma van beide kanten hadden een boerderij en verbouwden grotendeels hun
eigen voedsel. Mijn ouders kozen voor een ander pad. Maar het bloed kruipt waar het
niet gaan kan. Met dit concept een eigen boerderij, grip op de productiewijze:
natuurgedreven en samen. Dat past naadloos bij mijn liefde voor natuur, lekker eten en
gezelligheid. In het dagelijks leven werk ik bij Natuurmonumenten, één van de partners
van Herenboeren NL.
Marike Kuperus, bestuurslid
Tobias Hoegen, bestuurslid
In de herfst van 2018 belde ik op een vrijdagmiddag mijn vrouw met de vraag ‘zal ik ontslag nemen bij mijn werkgever?’ Waarop zij zei: ‘als jij daar gelukkig van wordt dan moet je dat doen!’
Zo ging het balletje rollen, ik ben in 2019 begonnen aan de biodynamische deeltijdopleiding Warmonderhof in Dronten voor boer. Met als droom om ‘iets’ met fruit te gaan doen.
Tijdens de opleiding kwam ik in de lessen veelvuldig in aanraking met het Herenboeren-concept. Toen mijn buurvrouw mij wees op het HB-initiatief in De Bilt zijn we als gezin aangehaakt. Naast mijn werk in de ICT bij KPN, werk ik twee dagen als fruitteler in Dronten en mag ik nu een bijdrage leveren in het bestuur van onze Herenboerderij.